lachgas veilig gebruiken doe je zo

 In BLOG

In de media lees je van tijd tot eens bericht over mensen die letsel opliepen door verkeerd gebruik van lachgas. Een feestje moet vooral leuk zijn en niet eindigen met een bezoekje aan de eerste hulpafdeling van je lokale ziekenhuis of de huisartsenpost. Heb je geen idee hoe je lachgas veilig gebruikt lees dan even dit blog.

De vuistregel: adem lachgas uitsluitend in via een ballon

Zo simpel is het. Dus spuit het lachgas uit het patroon of de tank in de ballon en adem het uitsluitend in vanuit de ballon. Hou deze regel gewoon aan dan heb je geen ellende.

Wil jij kans maken op een leuke korting op een tank lachgas?

korting op lachgas met lucky wheel
Speel Lucky Wheel op LachgasWestland.nl

Uit een ballon en anders niet…

Veilig lachgas gebruiken doe je met een ballonnetje. Door eerst de ballon te vullen voorkom je dat het ijskoude gas direct inademt. Door de lage temperatuur van het gas kunnen er bevriezingsverschijnselen optreden in je mond en luchtwegen.

Vermijd voortdurend contact met de tank

Wanneer je ballonnen aan het vullen bent voel je dat de tank afkoelt aan de buitenzijde. De tank kan tijdens gebruik letterlijk ijskoud worden. Er zijn gevallen bekend van mensen die het vullen langdurig huidcontact hadden met de tank. Door de extreem lage temperatuur van de tank traden er in een aantal gevallen bevriezingsverschijnselen op. Hou de tank dus niet klem onder je arm of tussen je benen en vermijd zoveel mogelijk contact tijdens het vullen van je ballonnen.

een tank achgas van 10kg
Bestel nu in onze shop

Lachgas veilig gebruiken; hoeveel kun je op?

Dat is een vraag die wij helaas niet kunnen beantwoorden want dat heeft met veel verschillende factoren te maken. Wat we wel weten is wat we er over kunnen lezen bij betrouwbare bronnen zoals bijvoorbeeld het Trimbos Instituut. Op hun website krijg je meer info over veilig lachgas gebruik met betrekking tot hoeveelheden.

Lachgas veilig vervoeren

Misschien wil je ook nog wat weten over het veilig vervoer van lachgas? Daar schreven we eerder een blog over. Je leest het hier.

Recent Posts

Leave a Comment

0
Korting niet van toepassing op patronen.
DRAAI
Never
Remind later
No thanks